We trokken met de zesde klas naar het Europlanetarium in Genk, dat vanaf nu officieel 'COSMODROME' heet. Alles is een beetje vernieuwd, maar de inhoud is hetzelfde gebleven, gelukkig maar! Eerst gingen we naar een voorstelling kijken van hoe de planeten zich bewegen in ons zonnestelsel, en hoe de sterrenhemel er die dag uitzag. We leerden sterrenbeelden zoeken, en dat was toch niet zo simpel! Oriënteren met de poolster, dat ging nog goed, maar zoek daarna maar eens naar de stier, Orion, naar de zwaan en de waterdrager!
De voorstelling vond plaats in een koepelbioscoop, met zeteltjes die heel comfortabel achteruit konden leunen. Zo hadden we een perfect zicht op de hemel boven ons!
Daarna gingen we een kijkje nemen naar de sterrenkijker. Jammer genoeg was het bewolkt en miezerig weer, dus de koepel kon niet open! Maar we kregen natuurlijk wel alle uitleg!
In de grote zaal was er bovendien nog een tentoonstelling over dino's. En omdat we nog eventjes de tijd hadden, gingen we daar nog een kijkje nemen. Gelukkig hebben we Britt nog kunnen redden uit de mond van dat enorme beest! Anders had de juf maar 10 kindjes meer, en dat is toch een beetje té weinig!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages