Week van de soep in groep 2.

In de week van de soep vond je alleen maar gezonde en lekkere dingen in groep 2.

Eerst bekeken we alleen de meegebrachte groenten. Sommige kon je rauw eten, andere niet. Toen gingen we de groenten schilderen. De schilderwerkjes lagen te drogen op de zolder. Het leek er wel één grote fruit- en groentetuin.

Natuurlijk maakten we ook zelf soep: erwtensoep met bouwsteentjes. De erwtjes hadden we een nachtje laten weken in water. ’s Morgens waren ze heel dik geworden en was al het water bijna weg. Maarten had verse prei bij uit de tuin van zijn opa, maar die moest natuurlijk eerst heel goed gewassen worden! Toen we de verse prei aan ’t snijden waren vloeiden er traantjes. Niet omdat we in onze vingertjes hadden gesneden, maar wel omdat het sap uit de prei in onze oogjes prikte. Ten slotte deden we er nog heerlijk geurende kruiden in.

Verder konden we koken naar hartelust, een kok puzzelen, ons lievelingseten tekenen, gezonde voeding uit knippen, groentetaartjes en soep maken in de zandbak, een educatief spelletje van lekker smullen met Bumba spelen op de computer, we poetsten onze tandjes op de juiste manier enzoverder.

We eindigden onze gezonde 'komen eten'-week met een verhaaltje op het digibord: Klein konijntje en de wonderwortel.

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages