De eerste schoolweek in groep 2.

Wat hebben we de eerste schoolweek al heel hard 'gewerkt'! Maar er was natuurlijk ook tijd om te spelen!

We speelden met de nieuwe plasticine. We kleurden een zonnebloem. We stempelen onze verjaardagskroontjes. We speelden op het hemeltje, in de zandbak en doordat het nog zo’n prachtig zomerweer was speelden we ook op de speelweide .

We schilderden een “lange straat”, maar we moesten eerst meten hoelang ze mocht zijn. Dat was moeilijk! Het papier rolde altijd vanzelf terug op . Gelukkige waren er enkele kleuters die het papier konden vast houden, zodat we toch goed konden meten. Het papier was twee kindjes lang. Nadat we de begrippen kort-lang nog even oefenden, konden we de straat schilderen. Maar toen hadden we weer een probleem. Onze tafels waren niet lang genoeg. We moesten zelfs 6 tafels tegen elkaar zetten. En toen konden we schilderen! Onze straat hangt nu in de gang. Elke maand komen er korte verslagjes, foto’s en tekeningen op. En eind juni is onze straat dan helemaal vol. Als jullie de straat eens willen zien, piep je maar eens binnen in onze gang.

We wogen onze boekentassen. Ze zijn zwaarder dan een heel pakje koffie en zelfs zwaarder dan de doos met steeknagels. We vonden het wegen zo fijn dat we nog andere dingen gingen wegen. Piet Piraat was zwaarder dan de blauwe verf. Maar hoe kon dat nu: de groene verf was zwaarder dan Piet Piraat? De flessen waren nochtans even groot?! Daar moesten we toch even goed over nadenken. Maar we vonden de oplossing: de fles met groene verf was nog helemaal vol, de fles met de blauwe verf was leeg.Hé nu hebben we weer twee begrippen geoefend: vol-leeg.

Wat gaan we ook dit schooljaar weer veel “leren” in de Zonnebloemschool!

 

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages