Groep 1A naar de boerderij

Wat hadden we een superleuke tijd op de boerderij, het bolhuis!

Samen met ‘moeke’, ‘vake’, Martin en de juf gingen we naar Molenstede naar een biologische boerderij, het bolhuis! De poesjes en de kippen van de boerderij stonden ons op te wachten. De boer leerde ons dat elk dier een functie had op de boerderij. Zo vertelde hij dat de poesjes ervoor zorgden dat de muisjes gevangen worden en ook de kerkuil in de schuur zorgden hiervoor.

We waren voor één dagje echte boeren en boerinnen. We hebben al de dieren op de boerderij eten mogen geven. De geitjes hebben we hooi gegeven, de koeien hebben we meel en bieten gegeven (we mochten het meel zelf mengen in de kruiwagen), de kippen hebben we ook graantjes en water gegeven en ook voor de paarden hebben we gezorgd. Ook hebben we het schaap met zijn lammetjes in een andere wei gezet met de hulp van Ferre en Line. Eerst moest de boer ‘Kurt’ de lammetjes nog voorzien van een nummer in hun oortje. De boer ‘Kurt’ leerde ons alles over het leven op de boerderij en over de dieren. In de nok van de schuur woonden er ook nog een kerkuil! Van al dat werk op de boerderij kregen we toch wel honger! We hebben gezellig onze boterhammetjes buiten op een dekentje opgegeten! Gelukkig was het zonnetje ook van de partij! Namiddag gingen we op stap met de ezel ’Sterre’. Eerst moesten we de ezel klaarmaken voor ons ritje, we hebben hem mogen borstelen en zijn hoeven proper gemaakt. We mochten allemaal op het ezeltje rijden. Wat leuk, en we durfden het allemaal!

Toen was het tijd om terug naar school te gaan. Het was echt een dag om niet te vergeten! Bedankt aan moeke en vake en Martin die met ons mee gingen!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages