Ik ben knap in groep 2.

Tijdens de projectnamiddagen maken we een talentendoos, kleurden we de talenteneilanden en plakten er bijpassende prenten bij die de eilanden voor ons duidelijker maakten. De kleuters konden hun symbooltje hangen bij het eiland waar ze het liefste zijn.

Ook keken we naar muziek. Terwijl we gezellig onder een dekentje zaten keken we eerst naar een prent en daarna werd er muziek op gezet die bij die prent paste. Soms luisterden we eerst naar de muziek en dan konden we vertellen waaraan die muziek ons deed denken. Zo waanden we ons in de zee, in een bos, op een bevroren vijver of 'hoorden' we de paarden en de ridders.

Natuurlijk speelden we ook zelf muziek op speelgoedinstrumenten. Er was wel veel lawaai, maar dat hoorde er nu eenmaal bij. Iedereen mocht een instrument kiezen en toen gingen we op stap naar de verschillende klassen. Ook 'in den bureau' kregen we een applaus! En in groep 6 speelde meester Hans op zijn mooie gitaar. Super vonden we dat.

We luisterden ook naar een stemontlokkend spel over Sinterklaas op het dak. Er werd niet alleen verteld, maar met muziekinstrumenten en geluiden maakten we het verhaal nog levensechter.

We kregen ook bezoek van de mama van Frauke. Ze kwam ons haar muziekinstrument: een saxofoon, tonen. Geboeid luisterden we naar de melodietjes die we dan mochten raden. Dank u mama: het was werkelijk FANTASTISCH! Na de middag kwamen er enkele mama’s en papa’s kijken naar wat we allemaal deden tijdens ons project. Zo zagen ze hoe we bijvoorbeeld konden schilderen op muziek.

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages