Groep 1A naar de boomgaard.

Vandaag gingen we naar de boomgaard samen met Jules, de klaspop. De fruitboer was nog druk aan het werk toen we toe kwamen. We konden zien hoe hij de volle appelkisten met de heftruck aan het verplaatsen was.

Binnen gingen we op zoek naar appelen en peren.We kwamen er al tegen in de grote kisten die er stonden. Maar wat zou er achter die grote blauwe deur zijn? Samen probeerden we die zware deur open te doen. Brrr…. wat koud!

We gingen binnen in de koude grote koelkast , hier bewaren we de appelen en de peren. Dat we samen heel sterk zijn kunnen jullie wel zien op de foto’s. De kist waar de appelen of peren in zitten is wel super groot, zelfs onze hele klas kon erin!

Terug buiten zagen we grote tractors, maar ook ook een kleine tractor. Wat leuk dat we eens achter het stuur mochten zitten. Toen maakten we een wandeling door de boomgaard!

We zagen ook een hele hoge plukkar! We proefden natuurlijk ook van de lekkere appels! Mmm… wat ruikten deze lekker!

We mochten nog de dieren eten geven,voordat we terug naar school moesten. Het was een leuke uitstap naar de boomgaard! Bedankt, fruitboer Patrick, dat we langs mochten komen!

 

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages