Schoolreis groep 1A - naar het Kabouterbos in Westerlo

Maandagmorgen startte met veel regen, maar gelukkig voor ons stopte het met regenen !

Oef, we konden op schoolreis vertrekken! Daar toegekomen stond toch wel niet “Roodkapje” op ons te wachten. We moesten haar volgen en zo kwamen we aan de leuke kabouterhuisjes waar we onze boekentasjes konden zetten.

Nog een koekje en iets drinken, en dan konden we vertrekken!

Eerst kregen we van Roodkapje nog een mooie kaboutermuts. Want we konden het bos alleen in als kaboutertjes. Zelfs onze Jules kreeg een kaboutermutsje!

We gingen samen met Jules ,de vriendjes van de klas en roodkapje op stap. Roodkapje had vanalles te vertellen over haar grootmoeder en het bos.

Onderweg kwamen we allerlei sprookjesboeken tegen met daarin leuke opdrachtjes!

Op onze tocht kwamen we ook nog een fee, heksemie en een lief elfje tegen, allemaal hadden ze ons leuke dingen te vertellen. Bij heksemie kregen we wel een heel speciaal snoepje, een “lachsnoepje”! We moesten onze oogjes dicht houden en onze mondje open (want als we het snoepje zouden zien, dan werkte de betovering niet) En ja hoor, na een tijdje als het snoepje tot in ons buikje was gezakt moesten we allemaal heel hard lachen.

Als laatste gingen we op bezoek bij een lief elfje. Daar mochten we bellen blazen, superleuk!

Ondertussen was het middag geworden en hadden we reuzenhonger gekregen van al dat stappen in het sprookjesbos.

En toen…..mochten we nog fijn spelen samen met Jules in de gezellige speeltuin!

Rond half 3 stapten we terug op de bus en niet veel later... was het heel stil onder in de bus. We lagen allemaal te dromen van het sprookjesbos!

Wat was dat een leuke schoolreis!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages