Schoolfeest in groep 2.

Op zaterdag 2 juni was het ons schoolfeest. We gingen zorgen voor een leuk dansje, maar eerst moesten we nog een liedje zoeken. We hadden liedjes van Roodkapje, Klein Duimpje, Assepoester en de boze wolf mee naar school gebracht. We beluisterden de liedjes en we kozen er twee: de wolf en de zeven geitjes en een liedje over sprookjesboeken.

Dan dachten we na over hoe we ons zouden verkleden: wie kon er een prinses zijn; wie een prins, een wolf, een geitje, enz.

Nu hadden we al de liedjes en we wisten hoe we ons gingen verkleden.

Nu nog zoeken hoe we ons tikspelliedje en ons dansje rond het sprookjesboek zouden brengen op het podium. Na enkele dingen te proberen wisten we het en konden ons optreden oefenen: eerst onder het afdak, dan op het podium zonder publiek en dan op het podium met publiek.

Zaterdag 2 juni waren er gelukkig veel mama’s en papa’s bereid ons te helpen zodat we netjes op tijd klaar stonden voor het optreden.

Wat waren we zenuwachtig! Maar het is ons gelukt: ons optreden werd met een groot applaus beloond! En wij………………….

… wij hebben erg veel gelachen en plezier beleefd!

Maar de pret was daarna nog niet gedaan. We konden naar de wipschieting gaan kijken of spelletjes spelen op de speelplaats en in de speelstraat.

Kortom: het was een zeer geslaagd schoolfeest onder een stralende zon!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages