Ik jij, samen wij in groep 2.

Wat een tof project! Het begon allemaal op de dag van het anders zijn: vrijdag 19 november 2010. Die dag deden we andere schoenen aan; we stonden letterlijk in iemands anders schoenen en we voelden ons dadelijk anders: een papa, een mama, een clown… .

Toen we op vrijdag 21 januari in de klas kwamen hoorden we altijd iemand roepen. Het was Ching-Lu; een poppenkastpop. Hij ging ons iedere dag een boekje voorstellen: Rikki, Momoko, Aan tafel met Zaza, Bartimëus, De vuurrode bril van Martijn, Kukeleku en Bibi in de bib.

In het koffertje zaten ook eetstokjes, kleding van andere landen, een kamishibai enz..

De week die daarop volgde was zeer goed gevuld: gezichtjes maken, Chinese popjes knutselen, een teloefening met kindjes van over de hele wereld; Chinese voetbal, op ontdekking in de diversiteitskoffer en de doos “vlieg mee”. We maakten gebakken rijst met groenten en probeerden die te eten met stokjes… en nog zoveel meer.

We kregen ook bezoek van Leen Opsteyn en haar blindgeleide hond Jovi.

Het was muisstil in ons anders zo drukke klasje. Leen vertelde over haar anders zijn op een kleutervriendelijke en boeiende manier terwijl we Jovi mochten aaien.

De week bleek al vlug te kort, dus werkten we nog een extra dagje verder. Op die dag was Romy jarig en we zongen samen met Ching-Lu “Lang zal ze leven” in verschillende talen.

Ons project was supergoed geslaagd!

Daarom dan ook even een dankwoordje voor het OCMW voor het maken van de diversiteitskoffer. Ook dank u aan de vele fijne reacties van de ouders!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages