Bezoek aan Marc De Bel, Middenschool Diest op dinsdag 30 november 2010

We werden door de middenschool in Diest uitgenodigd om een voorstelling bij te wonen door Marc De Bel. Hij kwam ons kort zijn levensverhaal vertellen, het hoe en het waarom van zijn boeken schrijven... Het was als een boek waarin we stapten, waarin we werden meegenomen en waaruit we helemaal niet meer wilden ontsnappen! We waren muisstil en luisterden, en luisterden...


Zo vertelde hij dat hij zijn inspiratie haalt uit zijn fontanellen! Toen hij op 11-jarige leeftijd met vrienden de boomhut aan het herstellen was, viel hij van de tak recht op zijn hoofd... Het resultaat was een flinke hersenschudding, en het is nooit meer goed gekomen... Of is het net zijn sterkte dat zijn gedachtengang altijd is blijven steken bij die jongen van 11 jaar?


Ook vertelde hij over het ontstaan van zijn eerst boek. Dat hij aan de kinderen van zijn toenmalige klas elke vrijdag een stukje van een zelfverzonnen verhaal schreef. Dat ze op een bepaald moment met een wedstrijd meededen en geen tijd meer hadden om het verhaal voor het einde van het schooljaar af te krijgen. Om de teleurgestelde gezichtjes van de leerlingen weg te krijgen, besloot Marc De Bel om zijn verhaal gewoon even op te schrijven... Het werd zijn eerste boek; Het ei van oom Trotter... Het eerste boek in een reeks van velen...

Toen was het aan de beurt aan de bezoekers zelf. Ze stelden vragen en hij vuurde de antwoorden af! Ook Amy stelde een vraag!
Heb je een lievelingsboek? En zo ja, welk is dat dan?
Zijn antwoord: “Dat is een hele goeie vraag! Maar ook een moeilijke! Ik ben eigenlijk een beetje als een vader, en mijn boeken zijn mijn kinderen. Net zoals een vader zijn kinderen allemaal even graag ziet, zie ik ook mijn boeken allemaal even graag. Ik heb dus geen favoriet!”

Daarna was het tijd voor het wedstrijdgedeelte. We hadden meegedaan aan een online-quiz en er werden vijf winnaars getrokken! Nikki en Jaimie waren bij de gelukkige en mochten elk een boek van Marc De Bel mee naar huis nemen.


De klas mocht dan nog even met hem op de foto en daarna namen we met een gepaste handdruk afscheid van een groot schrijver!

Bedankt, Marc De Bel!

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages