BEZOEK AQUAFIN DIEST

Op maandag 17 mei gingen we met onze klas een kijkje nemen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Diest! (Wat een woord...) We werden door een gids op de hoogte gebracht van de werking van de zuiveringsinstallatie en mochten daarna een kijkje gaan nemen op het terrein zelf!

Door de gietende (lees 'echt gietende') regen, hebben we ter plaatse geen foto's kunnen trekken, maar wel enkele conclusies!

Omdat al het rioolwater uit de buurt van Diest wordt opgevangen, hangt er soms wel eens een geurtje...

Maar hoe komt het nu dat het water daar zo stinkt? Wel?! Door alle rotzooi die mensen erin kieperen!!

Daarom geven we jullie enkele tips mee:

TIP 1 : Giet verfresten niet door de wasbak, maar breng ze naar het containerpark. Ook verfborstels spoel je niet uit onder de kraan, en restjes white spirit giet je zeker ook niet in de wasbak!!!

TIP 2: Frituurvet of frituurolie hoort ook niet thuis in de gootsteen! Verzamel het in een fles en breng ook dit naar het containerpark!

TIP 3 : Medicamenten spoelen we niet door het toilet, siroopjes gieten we niet leeg in de wasbak! Wist je dat je deze best terug naar de apotheek brengt?

TIP 4 : Sta niet te lang onder de douche of gebruik een spaardouchekop! Per minuut stroomt er gemiddeld zo'n 10 liter (warm) water over je hoofd! Ook het toilet spoelt er per keer 10 liter (zuiver drink)water door!

TIP 5 : Was de auto niet té vaak, of gebruik regenwater. Ook de tuin sproei je best niet met drinkbaar leidingwater!

Als we deze tips in ons achterhoofd houden, dan doen we het ZO;

Op het einde van ons bezoek kregen we nog een leuk aandenken! Een fijne knuffel voor de klas, 'onze Dario', en ook nog een spannende strip...

 

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages