Groep 1: Dorp op school

We maakten in de klas een verrekijker . Als we op ontdekking gaan kunnen we hiermee alles goed bestuderen. In de klas leerden we meer over de werking van de loep en verrekijker. We kozen de kaart waarop opstond; GROT-PARKING-SCHOOL- BEENHOUWER. We gingen op stap. Volgende keer als we op stap gaan nemen we een rugzak mee met allerlei spullen om de dingen te onderzoeken en beter te bekijken. We maakten daarom al een voorbereidend werkje:wat nemen we mee in onze rugzak?

Hier volgen nog enkele foto's van het project DOS in groep 1
We stelden onze keuze voor aan alle kleuters aan de hand van een powerpoint in de zaal.
In de klas gingen we beeldend aan het werk , we maakten huizen en experimenteerde hierbij met verschillende technieken.Zo knutselden we een huis met dozen, we versierde de huizen door stoepkrijt te raspen , zelf stenen te knippen, enz…
Woensdag gingen we samen met Martin op stap met de bus om de huizen en het dorp beter te leren kennen. We maakten zelf lekkere huisjes om op te eten! Mmm… lekker!
Ook maakten we huizen van melkdozen.We kozen een deur en vensters om ons huis te versieren.
Ons groot knutselwerk “ de grot “ daar hebben heel hard aan geknutseld.
Wat moesten we allemaal maken: - struiken,bomen,bloementuintjes,een Maria beeldje een Bernadette-beeldje,een grot met papier-marché ,kaarsjes , een tafeltje, een hekje.
De mama van de juf kwam ons wat meer vertellen over de grot.Ze leerden ons ook een mooi liedje over Maria.
Het was een fijn –project dat we zeker niet zullen vergeten. We hebben ons dorp beter leren kennen.

naar begin van de pagina naar overzicht van de reportages